Vloeren

Waarom een parketvloer?

Een parketvloer past in elke ruimte. Onder parket vallen alle hardhouten vloeren, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen massief en lamel parket. Het grote voordeel van een parketvloer, is dat deze enorm duurzaam is. Een goed onderhouden houten vloer gaat jarenlang mee. Een mooie houten vloer zorgt er bovendien voor dat de waarde van een woning of bedrijfsruimte stijgt. Een investering die het dus dubbel en dwars waard is.

Soorten vloeren

Waar je rekening mee moet houden, is dat een houten vloer een natuurproduct is. Dat betekent dat de vloer ‘leeft’: bij kou en vochtig weer zet de vloer uit en bij droge temperaturen krimpt deze juist weer. Sijmonsma Parketvloeren maakt gebruik van verschillende (leg)technieken waardoor het krimpen en uitzetten zoveel mogelijk beperkt blijft. Er zijn verschillende soorten vloeren: hoogkant, Bourgogne, mozaïk, massieve vloer, verouderd Parket en tenslotte laminaat. 


TalithaCornelisseFotografie-53

Advies

Er is heel veel mogelijk indien u kiest voor een houten vloer. Zo zijn er verschillende soorten hout en verschillende patronen waarin de vloer gelegd kan worden. Aangezien een goede parketvloer best een investering is (die zich overigens zeker terugverdient!) is een keuze maken vanaf een (digitale) foto niet wenselijk. Daarom komen we graag langs met verschillende stalen, zodat u alles goed kunt bekijken, voelen en er natuurlijk zoveel vragen over kunt stellen als u wilt. Beschouw het maar als een showroom aan huis.

We geven daarnaast ook advies over schadegevallen. We komen langs, bekijken de situatie en kunnen op basis daarvan een inschatting geven van de reparatiekosten.

Advies nodig? Neem direct contact op!

Onderhoud

We begrijpen als geen ander dat het prijskaartje van een goede parketvloer af kan schrikken. Maar vergeet niet dat een parketvloer heel duurzaam is en een leven lang meegaat, zeker als de vloer goed onderhouden wordt. Sijmonsma Parketvloeren heeft de specialisaties en producten in huis om de houten vloer eens in de zoveel tijd van een goede ‘apk-keuring’ te voorzien. Na onze behandeling kan de vloer er weer helemaal tegenaan!

Is uw vloer toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan contact op.

TalithaCornelisseFotografie-35

Afwerking

De verschillende afwerkingen zorgen dat de uiteindelijke uitstraling net even anders wordt. In ons adviesgesprek leggen we u graag de verschillen uit tussen de afwerkingen. Ook als de vloer al een aantal jaren oud is, is het mogelijk om een nieuwe afwerkingslaag aan te brengen.

TalithaCornelisseFotografie-41

Heeft u eenmaal gekozen voor een houtsoort en een patroon? Dan zijn er ook nog verschillende mogelijkheden voor de afwerking:

Olie:
Een geoliede laag beschermt de vloer tegen vuil en vocht. De vloer krijgt met deze afwerkingslaag een mat en natuurlijk uiterlijk.

Lak:
Een vloer die is afgewerkt met lak, glanst over het algemeen wat meer. Een matte lak is echter ook mogelijk.

Was:
Een houten vloer kan ook worden behandeld met een impregneermiddel en was. De aangebrachte was zorgt voor bescherming van het hout. Een wasvloer heeft een egaal matte uitstraling maar is ook wat vatbaarder voor vocht.

Hardwax-olie:
Een hardwax-olie vloer zit qua uiterlijk tussen een geoliede en gelakte vloer in. Uiteraard is dit ook een slijtvaste afwerkingslaag.

Roken:
Eikenhouten vloeren worden vaak gerookt om de vloer donkerder te maken. Tegenwoordig worden daar meestal pigmenten voor gebruikt.

Borstelen:
Door middel van borstelen, komt het hout wat nadrukkelijker naar voren. Je krijgt een natuurlijke look, waarin ook nerven en groeven te zien zijn. 

Op zoek naar de juiste afwerking voor uw vloer? Bel, mail of app ons!

Vloerverwarming

De tijd dat een houten vloer niet te combineren viel met vloerverwarming, is definitief voorbij. De technieken en de kennis voor en over parket gaan tegenwoordig zo ver, dat het mogelijk is een parketvloer op een dekvloer met vloerverwarming te leggen, zonder dat de vloer beschadigt of de warmte-elementen hun werking verliezen. Sijmonsma Parketvloeren heeft zich gespecialiseerd in parketvloeren op vloerverwarming en werkt onder andere samen met een gerenommeerd bedrijf dat vloerverwarming aan kan leggen.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor vloerverwarming? Bel of mail ons!

Reparatie & Renovatie

Een parketvloer is een duurzame investering; de vloer gaat lang mee, is goed te onderhouden en verhoogt bovendien de waarde van uw huis of bedrijfsruimte. Dat wil echter niet zeggen dat de vloer altijd in dezelfde conditie blijft. De glans kan enigszins verloren gaan en er kunnen lichte beschadigingen ontstaan door bijvoorbeeld vocht (een lekkage) of meubels. Ook kan het zijn dat een stuk ‘geleefde’ vloer bloot komt te liggen vanwege bijvoorbeeld een aanbouw of het verwijderen van een haard. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de vloer weer als nieuw te maken, zonder dat deze helemaal vervangen hoeft te worden. Door middel van schuren, aanhelen of het aanbrengen van een nieuwe afwerkingslaag kan de vloer worden hersteld. Sijmonsma Parketvloeren maakt gebruik van de nieuwste technieken en middelen om beschadigingen aan uw parketvloer te herstellen. De vloer ziet er daardoor binnen de kortste keren weer als nieuw uit.

De slimme vloer: meten is weten

Een moderne parketvloer kan eigenlijk niet meer zonder ‘slimme’ sensoren die informatie verzamelen over de conditie van de vloer. Sijmonsma Parketvloeren maakt gebruik van de Fidbox: dit is een monitor die onderin de vloer wordt gelegd en drie keer per dag de vochtigheid en temperatuur aan de bovenkant van de dekvloer en de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur in de gelegde ruimte meet.  De resultaten van de metingen worden naar een app op uw smarthphone gestuurd en kunnen snel duidelijkheid bieden in geval van bijvoorbeeld schadeclaims. Dat versnelt bovendien het proces van schadeherstel en het afwerken van verzekeringswerk. Sijmonsma Parketvloeren werkt eveneens samen met adviesbureaus die de monitor uit kunnen lezen en analyseren.

Extra mogelijkheden

Naast vloeren is het ook mogelijk om andere onderdelen in huis van hout te voorzien. Zo kunt u kiezen voor een houten trap, indien gewenst in dezelfde kleur als de parketvloer. Een houten trap past in elk interieur; zowel in strakke en moderne interieurs als landelijke stijlen komt een houten trap goed tot z’n recht. Ook een hardhouten aanrecht of vensterbank en het meebehandelen of -kleuren van tafelbladen, tafelpoten en convectorroosters behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u een vraag over het gebruik van hout? We horen het graag!