TalithaCornelisseFotografie-55

HOUT KAN ALTIJD

Ga je verbouwen, een huis kopen of misschien zelfs wel een compleet nieuw huis bouwen? Dan komt er een moment waarop je na moet denken over een vloer. Misschien past de vloer die er ligt helemaal bij de verbouwplannen, maar misschien staan alle opties nog open en overweeg je een mooie houten vloer. Zelfs de keuze voor PVC of laminaat kan er nog tussen zitten. Ik weet nog dat wij een tijd geleden zelf een nieuw huis kochten (dat in no-time volledig verbouwd moest worden!) en dat er op vloerengebied zoveel te kiezen viel, dat we het even niet meer wisten. Het is immers een heel bepalende keuze, die de basis van je interieur vormt. 

Ons advies; als je door de bomen het bos niet meer ziet, kies dan voor hout! Natuurlijk is dat voor ons makkelijk praten. Wij zijn bevooroordeeld. We werken ermee en verkopen het, maar toch is er meer. We houden van hout. Met en van elke vezel! Hout is een prachtproduct om naar te kijken, mee te werken en vooral om in huis te hebben. De natuurlijke trekken van het hout, uniek en gekarakteriseerd, de sfeer van een warm en geleefd product, het is duurzaam en het past in ieder interieur. Maar, we snappen ook dat onze mening alleen jou niet verder gaat helpen in het maken van een keuze! Daarom geven we je nog vijf redenen waarom je voor een houten vloer zou moeten kiezen. 

Hout heeft een lange levensduur

Een goede houten vloer kan levenslang meegaan. Uiteraard afhankelijk van het type plank en onderhoud, maar doorgaans kun je rekenen op tientallen jaren plezier. Niet voor niets zijn woningen met houten vloeren interessante objecten in de woningmarkt.

Afwerken zoals jij dat wilt

Het is maar net wat je mooi vindt of wat voor soort afwerking past bij jouw situatie. De meeste vloeren worden afgewerkt met een kleurolie (hardwax olie), lak, of allebei. Want tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je vloer eerst te behandelen met een hardwax kleurolie en daarna te lakken. Ideaal, want door een mooie matte lak kun je de uitstraling van hardwax olie behouden, maar vermijd je op langere termijn het risico op bijvoorbeeld watervlekken.

Hout is makkelijk te onderhouden

Een houten vloer houd je in optimale conditie door deze eens per twee à drie weken licht vochtig te dweilen met een speciale zeep. Op deze manier reinig je de vloer en geef je de vloer als het ware een nieuw beschermlaagje. Afhankelijk van de manier waarop je reinigt dien je de vloer één keer per een à twee jaar in de onderhoudsolie (of wax/ polish/lak) te zetten. 

Duurzaam en te renoveren

Het zal je maar gebeuren; een flinke beschadiging aan je vloer, waterschade of een enorme kras. Gelukkig valt dit meestal te herstellen en/of te repareren. 

Hout, het meest veelzijdige stukje vloer!

Qua houtsoort, sortering, afwerking, type plank én patroon. Met een houten vloer kun je alle kanten op. Dat is fijn, want daardoor de vloer customizen zoals jij dat wilt. Daarnaast kun je ook nog eens veranderen qua afwerking of kleur! 

Ben je nog niet overtuigd of wil je meer informatie? Laat je dan adviseren door een specialist en let op kwaliteit. Tegenwoordig is er een houten vloer voor bijna ieder budget, maar laat je altijd goed informeren over de samenstelling en afkomst van je plank. De erkende parketteurs van Het Gilde voor Meesterparketteurs kunnen je hierbij helpen.

Kun je niet wachten om goed advies te ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

Tags: No tags

Comments are closed.